Over ons

Over Real Capital Systems

Real Capital Systems werkt samen met diverse ondernemingen in de Bouw- en Vastgoedsectoren. Het kernteam van de onderneming vertegenwoordigt meerdere disiciplines.

Dr. ir. Wim Gielingh is oprichter van Real Capital Systems. Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft specialiseerde hij zich in business-innovatie, ketenintegratie en automatisering (Product Data Technologie, de bakermat van wat tegenwoordig BIM heet). De focus lag hierbij op ketensamenwerking en prestatie-gerichte business- en verdienmodellen. Hij gaf leiding aan innovatieprojecten voor de bouw- en vastgoedsectoren, de scheepsbouw, de electronica industrie, de auto-industrie en de olie- en gassector. Hij adviseerde industriële top-ondernemingen waaronder ASML, BMW, HBG, Shell, Krupp, NAM, Philips, Q-park, Stork, Unilever, DSM, Rijkswaterstaat en Wärtsilä-Lips. Wim gaf leiding aan de procesinnovatie in het Groningen Lange Termijn project van NAM, een van de eerste grote projecten ter wereld welke op basis van een geïntegreerd contract (DBM) en Total Cost of Ownership is aanbesteed.

Mr. Luc van Dijk studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden en bedrijfskunde aan Nijenrode. Luc adviseert particuliere en institutionele beleggers over het opzetten van vastgoedfondsen en afgeleide instrumenten zoals inflatieproducten. Vanaf 2004 heeft hij als partner bij Deloitte leiding gegeven aan de Amsterdamse fiscale vastgoed praktijk. Sinds 2011 werkt hij als fiscalist bij RechtStaete in Amsterdam.

Drs. Paul Westenbrink MRE studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Twente en volgde een postdoc opleiding vastgoedkunde en -belegging aan de UvA. Hij was consultant Facility Management bij Brink Groep en Deloitte ICS. Vervolgens werkte hij als projectontwikkelaar bij NS vastgoed, vastgoedmanager bij woningcorporatie SWZ, adjunct directeur bij FAME en plv directeur bij VDR Bouwgroep. Sinds 2010 werkt hij bij de gemeente Enschede als beleidsadviseur, projectleider van de Twentse Duurzaamheids Agenda, en als hoofd van de afdeling Vergunningen.

Dr. Elma Durmisevic is oprichter / eigenaar van 4D Architects in Amsterdam. Zij is internationaal erkend expert op het gebied van transformeerbaar bouwen en ‘Design for Disassembly’. Zij heeft het Centre for Green Transformable Buildings van de Universiteit Twente opgericht, waarin wordt samengewerkt met ruim twintig bouwbedrijven. Ook is Elma voorzitter van het Sarajevo Green Design Festival.

Dr. ir. Maartje Martens is onafhankelijk beleidsadviseur voor gemeenten en woningcorporaties op het gebied van woningmarkten. Zij is gepromoveerd aan de Universiteit van Essex op een internationaal vergelijkend onderzoek naar de maatschappelijke, financiële en systemische factoren die de woningmarkt beïnvloeden.